středa 19. března 2014

Krása spočívá i v odličování

Krása spočívá i v odličování

Kosmetika je v dnešní době příliš rozmanitá na to, aby se ženy trápily nesnázemi při zkrášlování a při každodenním odličování. Na výběr jsou na trhu stovky a tisíce přípravků, které jen čekají, až po nich někdo sáhne. Jeden vyhovuje jedné ženě, jiný zase druhé. A že je důkladné odličování zbytečností?

líčení & odličování

Nepodceňujte odličování

Ne, rozhodně zbytečností není. Není po ránu snad nic horšího než pohled do zrcadla na tvář s rozmazanou řasenkou a stíny nebo s neočištěnou pletí od make-upu. Kromě toho – pleť si přes noc po důkladném večerním odličování dokonale odpočine a ráno je připravena na další kolo zvýrazňování předností a maskování jakýchkoli nedokonalostí.  
     Už jste někdy, dámy, viděly ženu, která byla sice krásně namalovaná, ale pod očima měla stále rozmazanou řasenku z předešlého dne? A líbilo se vám to? Určitě ne.

Krása kosmetiky netkví jen v malování

Možná vás to překvapí, ale správným odličováním se staráte o svou pleť. A v případě, že tomuto zásadnímu aktu nevěnujete pozornost, mohly byste být za několik let velice nepříjemně překvapené. Proto odborníci doporučují vybrat si takový odličovací přípravek, který vám bude vyhovovat – odličovací gel, krém nebo pěnu. A samozřejmě k odličování používat odličovací tampónky, nedřít pleť něčím, co by ji mohlo poškodit.

Odličování podle pleti

Jak bylo řečeno, kosmetiky je dost pro všechny. Normální a smíšená pleť má tu výhodu, že ji můžeme odličovat prakticky jakýmkoli přípravkem, dokonce i parfemovaným.
     Mastné pleti už se ale týká doporučení na gely a pěny, které neobsahují žádné oleje. Vhodné je také jednou týdně očistit pleť peelingem, pokud s ním nemáte problém.
     Opačným případem je suchá pleť, na tu se musí při odličování velice šetrně.  Vhodné je používání hydratačních prostředků a hlavně prostředků bez alkoholu.

1 komentář:

  1. Nějaké kvalitní odličovadlo by se mi vlastně taky docela hodilo. Obecně se teď hodně snažím používat trochu kvalitnější kosmetiku. Je ale pravda, že to umí udělat vítr v peněžence. Před pár týdny jsem si například udělala velkou objednávku tady odtud. Tuto stránku mi právě doporučila jedna kamarádka. Sama od nich nakupuje, takže s těmi jejich produkty má osobní zkušenost. :)

    OdpovědětVymazat